Uitslag 36° Cyclocross Otegem 12-01-2004 Grote Prijs Jozef Defoor

De weergoden waren de inrichters en de 4.000 opgekomen toeschouwers van deze prachtige Cyclocross op Wevers Misdag heel slecht gezind de regen viel met bakken uit de lucht en het was behoorlijk koud. De aankomst ligt nu waarschijnlijk voorgoed 100 meter dichter bergop. Er kwamen in totaal 38 renners aan de start waaronder terug het puikje van de Belgische competitie. Enkel Ben Berden en Mario Declercq kwamen niet opdagen. De rondetijden lagen rond de 6’ zodat de afgevaardigden van de BWB de renners 10 ronden oplegden. Mede door het slechte weer besloten ze al snel om er enkele ronden af te doen.
 
Na 1 ronde kregen we Sven Neys afgetekend reeds aan de leiding met reeds een geruime voorsprong op David Commeyne met daarachter een select kopgroepje met oa. Sven Vantourenhout en de rest van de favorieten. Kersvers Belgisch kampioen Bart Wellens was vandaag niet zo in beste doen (hij had dat trouwens aangekondigd na zijn overwinning op het BK te Lille van gisteren) en hij kwam pas als 14° voorbij de eerste heuvel. Een ronde daarop zat hij reeds in de kopgroep maar zou enkele ronden later opgeven ( nvdr 12 andere renners zouden eveneens zijn voorbeeld volgen). Sven Nys bouwde in de 2° ronde zijn voorsprong nog een heel stuk uit mar in de derde ronde sloeg het noodlot toe; zij versnellingsapparaat sloeg in zijn achterwiel waardoor hij ten val kwam en even later kreeg hij een lekke band. Kort daarop gaf Sven er de brui aan.
 
Halfweg kwamen Sven van Tourenhout en eeuwige vechter Peter Van Santvliet samen aan kop en ze reden geleidelijk weg van de anderen en maakten er een spannende wedstrijd van met een heel afwisselend wedstrijdverloop. Pas in de laatste rechte lijn besliste de eindspurt van Sven de wedstrijd en won hij met een wiellengte de spurt van Peter.

De rest van de foto’s vindt U in ons fotoboek van deze cross.

 

Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

   1. Deelnemers
   2. Algemene Uitslag