Doorgangsbewijs

Aanvraag van een doorgangsbewijs

  1. Bewoners en hun bezoekers uit de zones B en C ( waar doorgaand verkeer mogelijk is) ontvangen standaard één doorgangsbewijs gelijktijdig met dit schrijven. 
    OPGELET! Gelieve op dit doorgangsbewijs uw nummerplaat nog in te vullen alsook uw thuisadres. Indien niet ingevuld, dan wordt dit niet als een geldig doorgangsbewijs beschouwd door de politiediensten.
    Indien u (als bewoner of iemand van uw bezoekers) een extra doorgangsbewijs wenst, kan u dit aanvragen via onderstaande info. 

Waar aan te vragen?

Via het online webformulier

* Via het onthaal in het Gemeentepunt (Blokkestraat 29 Zwevegem – Elke dag van 9u tot 12u30 + op woensdag van 13u30 tot 16u + op dinsdag van 16u30 tot 18u30 en op zaterdag van 9u tot 10u30)

* Via de Bibus (Vrije Basisschool Otegem op woensdag van 16u30 tot 18u en op donderdag van 13u20 tot 16u (enkel op schooldagen) of donderdag van 14u30 tot 16u (enkel in schoolvakantie). 

Wat te vermelden ?

* Naam, voornaam + adres ( van de plaats waar het voertuig kan geparkeerd worden)

* Aantal doorgangsbewijzen

* Nummerplaten van voertuigen die een doorgangsbewijs willen

* Aantal parkeerplaatsen op privédomein

* Telefoonnummer waar we u kunnen bereiken

* e-mailadres.  

Door wie aan te vragen ?

De persoon die woont in ZONE B of ZONE C moet de doorgangsbewijzen aanvragen voor de eigen voertuigen én voor de voertuigen van eventuele bezoekers. Per voertuig wordt er één doorgangsbewijs aangemaakt. 

Tot wanneer aan te vragen?

Alle doorgangsbewijzen kunnen online aangevraagd worden tot 24 december 2019 en via het onthaal in het Gemeentepunt tot 30 december 2019. 

Nadat ze zijn aangemaakt worden ze ten laatste op 6 januari 2020 verstuurd aan de aanvrager die ze op zijn beurt dient te bezorgen aan de personen die wensen op bezoek te komen. Alle voertuigen moeten de dag zelf het doorgangsbewijs kunnen voorleggen indien men doorgang wenst in de zone met beperkt doorgaand verkeer (ZONE B en C).