Uitslag 41° Cyclocross Otegem 12-01-2009 Grote Prijs Jozef Defoor

Goed weer met 3,5°, een stevige wind en 32 renners aan de start. Het team van Otegem Boven olv. Rene Vervaeke en Marnix Veys kreeg het weer puik voor elkaar. Terug was de opkomst enorm, over de 6.000 toeschouwers. het puikje van de Belgische elite (op kersvers Belgisch kampioen Sven Nys na) was terug aanwezig en ze maakten er een ongemeend boeiende strijd van.

Niels Albert,  Bart Wellens en Klaas Vantornhout waren de smaakmakers en die vlogen er van direct stevig in. Ze bouwden een stevige voorsprong uit die niet meer in gevaar kwam; om beurten namen ze de kop maar op enkele ronden voor het einde toonde Niels met een demarrage zich de snelste en reed hij weg van zijn kompanen. Bart Wellens werd op 26″ tweede voor Klaas Vantornhout 51″; die mag zich een jaar Provinciaal Kampioen bij de Elites met contract noemen.

Otegemnaar Davy Commeyne kon 1’10” later met een flinke eindspurt verdienstelijk beslag leggen op de vierde plaats algemeen waardoor hij kampioen wordt bij de Elites zonder contract.

 

Podium W-Vl Elites zonder contract
Podium W-Vl Elites met contract
Podium Scratch
De trapjes
Heuveltje

De rest van de foto’s vindt U in ons fotoboek van deze cross.

Uitslag in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.

   1. Deelnemers
   2. Algemene Uitslag
   3. Uitslag Elites met contract
   4. Uitslag Elites zonder contract
   5. Uitslag U23
   6. Uitslag enkel West-Vlamingen

ParcoursAffiche KleinAffiche Groot en technische fiche van de Grote Prijs Jozef Defoor van maandag 12 januari 2009