44e Betafence Cyclocross Otegem  09-01-2012

Terug 10.000 toeschouwers voor deze vernieuwde cross, het was grijs maar lekker zacht weer en regen bleef gelukkig de ganse dag uit.

Kevin Pauwels heeft vandaag revanche genomen op zijn mindere prestatie op het BK in Hooglede. De kopman van Sunweb-Revor toonde zich hier, net als verleden jaar,j de sterkste en won afgetekend voor Sven Vanthourenhout. De 27-jarige Pauwels eindigde gisteren teleurstellend tiende op het Belgisch kampioenschap in Hooglede-Gits. Sven Vanthourenhout mag zich tevens voor een jaar West-Vlaams Kampioen noemen, hij eindigde net voor zijn neef Dieter als tweede. Kersvers kampioen Sven Nys eindigde na Klaas Vantornout op een vijfde plaats na een sterk remonte waarbij hij Niels Albert nog achter zich liet. Klaas was nochtans meerdere ronden in het gezelschap van Kevin kunnen blijven maar moest tenslotte de rol lossen.

Afwezigen waren oa Bart Wellens (zoals gekend wegens ziekte), Jonathan page (had door de dopingcontrole zijn vliegtuig gemist), Bart Arnouts, Matthias Bossuyt, Vinnie Braet, Michael Cotty, Polnicky Jiri, Andrew Hargroves, Taleux Jean-Baptiste en Richard Craig

Uitslagen in PDF formaat. U zal de gratis Acrobat Reader nodig hebben.

1. Deelnemers

2. Algemene uitslag

3. Uitslag elites met contract

4. Uitslag elites zonder contract

5. Uitslag U23

6. Uitslag enkel West-Vlamingen

501 Foto’s (van Johan Tack)

55 Foto’s (van Danny, Denise en Annie) van rond de kerk voor de wedstrijd.